Valmet ja TH-Tools tiiviissä yhteistyössä

Viisas sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pitää enemmän kuin paikkansa TH-Toolsin kokonaispalvelussa, jossa jo suunnittelupöydältä lähtien voidaan optimoida tuotantovaiheet, työstöjen mittatarkkuus ja toleranssit ja varmistaa lopullisen tuotteen toimivuus asiakkaan antamien vaatimusten mukaisena. Kappalesuunnittelun ja valmistuksen ulkoistaminen osaaviin käsiin säästää aikaa, vaivaa ja kustannuksia.

Tämän on todennut myös TH-Toolsin kanssa pitkään yhteistyötä mittalaitteiden suunnittelun ja valmistuksen osalta tehnyt projektipäällikkö Henry Ylirönni Valmet Technologies Oy:stä.

– Valmetin ydinosaaminen liittyy raskaiden laitteisto- ja prosessikokonaisuuksien suunnitteluun ja valmistukseen, mutta toinen osa kokonaisprosessiamme on elinkaari, tutkimus- ja tuotekehityspalvelumme tarvitsevat mittalaitteet, joiden suunnittelussa hienomekaaninen asiantuntemus on ehdoton edellytys. Meille on järkevää hyödyntää TH-Toolsin erityisosaamista ja ulkoistaa välinesuunnittelu ja valmistus, kertoo Ylirönni.

– Tarvitsemamme välineet ovat yleensä uniikkeja ja erityistarkoituksiin räätälöityjä. Vuosien yhteistyö on luonut hyvän pohjan yhteiselle ymmärrykselle. Suunnittelun lisäksi TH-Toolsin vahvuus on monipuolisessa konekannassa, joka mahdollistaa mitä erikoisempien osien työstöt.